Nerespektováním dopravního značení způsobil těžkou újmu na zdraví

JINDŘICHOHRADECKO – Před víkendem došlo k nehodě dvou osobních vozidel na Jindřichohradecku. Řidič jednoho z nich pravděpodobně nerespektoval dopravní značení a střetu s jiným vozidlem již nešlo zabránit.

Nehoda se stala po dvanácté hodině polední ve směru od Zdešova ke křižovatce se silnicí první třídy číslo 34 u obce Jarošov nad Nežárkou. Řidič osobního vozidla Škoda Fabia pravděpodobně nerespektoval dopravní značku „Dej přednost v jízdě“ a srazil se s právě projíždějícím vozem Hyundai Getz.

„Při vjetí do křižovatky a odbočování vlevo, nedal přednost vozidlu Hyundai Getz, přijíždějícímu z jeho levé strany, ze směru od Jindřichova Hradce na Novou Včelnici a došlo ke střetu obou vozidel,“ popsala policejní mluvčí Hana Millerová. Vozidlo Hyundai bylo nárazem odmrštěno mimo vozovku a řidička utrpěla těžké zranění. „Byla transportována leteckou záchrannou službou Armády České republiky Bechyně do nemocnice České Budějovice,“ konstatovala Millerová.

Škoda na obou vozidlech činí nejméně 150 000 korun. „Téhož dne 12. července zahájila policejní komisařka služby kriminální policie a vyšetřování z Jindřichova Hradce úkony trestní řízení pro podezření ze spáchání těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Případem se budou kriminalisté i nadále intenzivně zabývat,“ dodala policejní mluvčí.