Neriskujte a tímto kosmetickým přípravkem se rozhodně nezkrášlujte!

PLZEŇSKÝ KRAJ – Většina z žen se někdy chce udělat ještě půvabnějšími, a tak pokud patříte mezi ty, které do svých zkrášlujících procedur zahrnujete také prodlužování řas, měli byste se mít na pozoru před tímto výrobkem.

Toto sérum na prodlužování řas vám může díky obsažené látce bimatoprost způsobit velmi nepříjemné nežádoucí účinky v oblasti očních víček (zarudnutí, svědění a otok očních víček, zánět víček, zvýraznění oční štěrbiny atd.). Výskyt těchto nežádoucích účinků bude častější při aplikaci na řasy než při jeho podávání do spojivkového vaku. Je možné očekávat i oční problémy. Zanesení do oka je v případě aplikace tohoto výrobku na řasy pravděpodobné.

Z očních nežádoucích účinků je možné očekávat překrvení spojivek, svědění, pálení, suchost a bolest očí, zánět spojivek, eroze rohovky, edém spojivky, fotofobii, zhoršení zrakové ostrosti, pigmentaci duhovky apod. „Mohou se dokonce vyskytnout i závažnější nežádoucí účinky, jakými jsou například krvácení rohovky, záněty oka a další nepříjemné oční komplikace,“ varuje náměstkyně pro ochranu a podporu veřejného zdraví a hlavní hygienička ČR Eva Gottvaldová.

Obal výrobku tvoří plastová tuba s uzávěrem. Na tubě je uveden název výrobku a další texty (My WOW Lashes, Lash Growth Stimulant, Delia COSMETICS, www.delia.pl), jmenovitý obsah a symbol odkazu na připojené informace. Obal je uložený v papírové barevné skládačce zabalené v celofánovém obale. Na její přední straně se nachází obrázek oka s výraznými řasami, texty identifikující výrobek a další anglické nápisy. Na zadní straně jsou uvedené anglické texty a jmenovitý obsah.

Na dolepené bílé etiketě se nalézá český text identifikující výrobek (My WOW Lashes kondicioner pro růst řas s bimatoprostem) a další české nápisy týkající se použití. Na boční straně jsou texty identifikující výrobek, seznam přísad (kde je mj. uvedená látka bimatoprost), údaje o výrobci, číslo šarže, chybné údaje o datu spotřeby (datum vypršení doby užitnosti, symbol otevřeného kelímku, symbol minimální trvanlivosti) a označení shody EAC. Na spodní straně skládačky je uveden EAN kód.