Řidič narazil do vlaku. Doprava se zastavila na celé dopoledne

ŠUMPERSKO – O obrovském štěstí může mluvit dnes řidič, který vjel na přejezd, když zrovna projížděl vlak. Nehoda mezi Šumperkem a Bludovem zdržela cestující na celé dopoledne. Ve směru do nebo ze Zábřeha se lidé dostali vlakem až po poledni.

K dramatické události došlo ve tři čtvrtě na devět. Na přejezdu nedal 56letý řidič seatu přednost vlakové soupravě jedoucí z Bludově do Šumperka. „Výstražné světelné a zvukové zabezpečení železničního přejezdu přitom bylo plně funkční. To řidič pravděpodobně přehlédl a přední částí vozu narazil do boku projíždějící vlakové soupravy. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. K vykolejení vlaku nedošlo,“ uvedla šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

V osobním voze se v době nehody nacházel jen řidič, ve vlaku kromě strojvedoucího a vlakového personálu cestovalo 18 cestujících. Ti byli z místa nehody přepraveni náhradní autobusovou dopravou.

Jak strojvedoucí, tak řidič osobního vozidla se podrobili dechové zkoušce, která vyloučila, že by řídili pod vlivem alkoholu. „Při nehodě došlo k poškození vlakové soupravy a úniku zhruba 250 litrů motorové nafty z vlaku. Škoda na vlakové soupravě a železničním svršku byla předběžně odhadnuta na jeden a půl milionu korun, na poškozeném vozidle na 150 tisíc korun,“ doplnila mluvčí.

Provoz na trati byl plně obnoven dvacet minut po poledni.