Stanové festivalové městečko v Táboře se stalo terčem zloděje

TÁBOR – Někteří návštěvníci hudebního festivalu, který se o víkendu uskutečnil v Táboře, se patrně nestačili divit. V sobotu po probuzení je totiž čekalo nemilé překvapení. Zde vyrostlé stanové městečko navštívil zloděj, který se tedy rozhodně neostýchal.

Ke svému činu si vybral sobotní brzké ranní hodiny. Na letišti táborského hudebního festivalu svým protiprávním jednáním způsobil škodu za téměř 30 000 korun. „Pachatel vnikl do stanu, ve kterém spal poškozený, a odcizil mu mobilní telefon značky Samsung,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

To mu však patrně nestačilo a svoji pozornost zaměřil na vozidlo značky VW, v němž spal opět poškozený. „Zloděje to, stejně jako v prvním případě, neodradilo a okradl jej o mobilní telefon značky Samsung. U bočních dveří tohoto vozidla byl připevněný stan. Zloděj tento prohledal a odcizil odtud z peněženky finanční hotovost,“ upřesnila policejní mluvčí.

Podle slov mluvčí Štěpánky Uhlířové se případem v současné době zabývají policisté z obvodního oddělení v Táboře, kteří po totožnosti zloděje či zlodějů pátrají.