V centru Brna se těžce zranil motorkář

BRNO – Do výčtu letošních vážných nehod motorkářů přibyla dnes před šestou hodinou ranní další, která se stala ve starém Brně na Poříčí. Mladý muž tam narazil do svodidel.

„Zdravotníci se postarali o mladého muže, který jel na motorce a narazil do svodidel. Operátoři záchranářů vyslali na místo události tři prostředky: lékaře v systému rendez-vous, jednu posádku bez lékaře a inspektora provozu. Pacienta zafixovali pánevním pásem a krčním límcem, zaléčili jej a s těžkým poraněním převezli do nemocnice,“ sdělila mluvčí záchranářů Michaela Bothová. „Třicetiletý muž nebyl schopný provést dechovou zkoušku. Nehodu vyšetřujeme. Dopravní omezení tam jsou, ale silnice je průjezdná,“ informoval před devátou hodinou ráno policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Za uplynulý víkend evidují policisté v Jihomoravském kraji celkem devětašedesát dopravních nehod, oproti předchozímu víkendu je to o pět méně. „Předchozí víkend byl horší, jelikož byl prodloužený a lidé více cestovali,“ vysvětlila policejní mluvčí Alice Musilová.