Filmové štáby opět ve městě! Právě vzniká nový detektivní seriál z prostředí zlínské univerzity

ZLÍN – V letošním roce začne vznikat nový český komediálně-detektivní seriál Ptáci na kolejích nezávislých filmařů Milana Cyroně a Tomáše Uhera. Diváky v něm čeká tajemná vražda, svérázní detektivové, podivínští učitelé i jejich osobití studenti. Inspiraci čerpá ze snové poetiky legendárního Městečka Twin Peaks a nabídne celou plejádu neotřelých hereckých tváří. „Odehrávat se bude ve Zlíně a jeho okolí, zblízka v něm však poznáte zejména Univerzitu Tomáše Bati,“ prozradil režisér a producent seriálu Milan Cyroň.

Ptáci na kolejích slibují překvapivé zvraty, jedinečný humor a neodolatelné postavy. „Seriál nás zavádí mezi vysokoškoláky a představuje kolejní život ve všech jeho zábavných a bizarních podobách, přičemž se co nejvíce opírá o skutečné zážitky celého tvůrčího týmu,“ uvedl režisér a spoluautor Tomáš Uher.

Ústřední trojici detektivů ztvární Zdeněk Julina, Jiří Kohout a Ondřej Malý. V první epizodě se diváci seznámí i s postavou Mikuláše Kose v podání Matouše Rumla, doktoranda v oboru ornitologie, který je sice oblíbený mezi studenty, ovšem v jeho profesním a osobním životě se mu příliš nedaří. Postupně uvádí do příběhu prostředí světa obskurních oborů, náladových postav vyučujících a kolejních večírků. A pak na scénu přijde vražda.

Vedle zmíněných herců se v seriálu objeví i Viktor Zavadil, Natalia Germani, Barbora Mudrová, Pavla Dostálová nebo Štěpán Kozub. Výrobu pilotního dílu se filmaři snaží podpořit prostřednictvím crowdfundingové kampaně na portálu Hithit.com, kde usilují o získání částky dvě stě dvaadvacet tisíc korun.