Pivovar finančně podpoří nemocnici. Nealko pivo okusí i pacienti

STRAKONICE – Strakonickou nemocnici finančně podpoří městský pivovar. Jeho ředitel se tak rozhodl při příležitosti 370. výročí od založení pivovaru. Pacienti, kteří jsou aktuálně hospitalizováni na některém z jejích oddělení navíc obdrží nealko pivo jako doplněk v pitném režimu.

Pivovar zdravotnické zařízení podpoří částkou 50 000 korun. Vedení nemocnice potvrdilo, že z finančních prostředků zakoupí nový ultrazvuk na dětské oddělení. „S nemocnicí fungujeme v jednom městě, navíc se s ředitelem Tomášem Fialou dobře známe. Nemocnice má v okolí výborný zvuk a my ji chceme touto formou podpořit,“ uvádí ředitel pivovaru Dušan Krankus.

Podle slov ředitele pivovaru se z toho stane tradiční záležitost. „Šek si Tomáš Fiala slavnostně převezme na pivovarských, výročních oslavách, které se v pivovaru chystají na sobotu 24. srpna 2019,“ stojí v tiskové zprávě nemocnice.

Pivovar chce navíc obohatit pitný režim pacientů, a tak do nemocnice dodá nealko piva. „Pivo obsahuje potřebné minerály, bílkoviny, vitaminy, antioxidanty, čistou vodu. Během léta postupně do nemocnice dodáme 1 000 nealko piv, které pacientům zpestří jídelníček,“ říká Krankus.

Ředitel nemocnice Tomáš Fiala tento nápad velmi kvituje. „Pitný režim na lůžkovém oddělení je velice důležitý. Samozřejmě je klíčové povolení ošetřujícího lékaře,“ uzavírá.