Policisté si posvítili na řidiče. Výsledek je alarmující!

JIHOČESKÝ KRAJ – Jihočeští policisté si v rámci dopravně bezpečnostní akce posvítili na řidiče. Zkontrolovali celkem dvě stě sedmdesát pět vozidel během jednoho dne a výsledek je doslova alarmující.

Dopravní policisté z celkového počtu kontrolovaných řidičů u 138 z nich odhalili přestupek. Podle slov policejní mluvčí Lenky Krausové z toho vyplývá, že se protiprávního jednání dopustil každý druhý řidič. „V době, kdy v kraji při dopravních nehodách zemřelo již 42 osob, se stále najdou řidiči, které toto naprosto netrápí a předpisy porušují dále,“ konstatovala Krausová.

Nejvíce hříšníků jako obvykle překročilo rychlost povolené jízdy. Tu nedodrželo 84 řidičů. „Dalších 8 se dopustilo přestupku na železničním přejezdu a 9 dalších nepoužilo bezpečnostní pásy. Přestupku se dopustili i 4 motocyklisté a 1 chodec,“ vyčíslila policejní mluvčí Lenka Krausová.

Policie proto znovu apeluje na účastníky silničního provozu, aby dodržovali dopravní předpisy. Riskantní jízda totiž přece jen sehrává roli u tragických nehod.