Sprejer se vrátil na místo činu a zničil toho více než předtím

JIČÍN – Policisté i nadále pátrají po neznámém vandalovi, který se snaží okolí zřejmě okouzlit „svým uměním“. Co zničil tentokrát? A jedná se opravdu o jednoho a téhož pachatele? Podívejte se na sprejerův autogram.

Drzý hulvát ani ne po měsíci udeřil znovu! Vrátil se opět do ulice Kosmonautů v Jičíně, kde v červnu zohyzdil fasádu domu i garáže za nákupním střediskem. Tentokrát se terčem jeho útoku stala zeď prodejny. Sprejer se podepsal oné noci celkem na sedmi objektech. Strážníkům již dochází trpělivost. „Tímto vyzýváme širokou veřejnost, které není lhostejný život v jejím okolí, aby se v případě jakýchkoli informací vedoucích k dopadení pachatele obrátila na telefonní linku 974 533 651,“ uvádí policejní tiskový mluvčí Aleš Brendl.

„Umělec“ počmáral také novinový stánek, vrata budovy půjčovny loděk nebo zdi dílny, koupaliště ba i nemocnice. Způsobil tak škodu na majetku ve výši 10 tisíc korun. Jedná se bezpochyby o stále stejného muže. Na fotkách níže můžete porovnat jeho podpisy – první fotografie pochází z těchto letních prázdnin, druhá je o měsíc starší. Kdy už bude jeho řádění konec? Pokud bude dopaden, může strávit až jeden rok ve vězení.