Staň se dobrovolníkem a prožij prázdniny, které mají smysl!

VSETÍNSKO – To nejmenší, co můžeš udělat letos pro své okolí, je darovat pár dní ze svých letních prázdnin a zlepšit život lidem v sociálních ústavech, domovech pro seniory a azylových domech. Dobrovolnické centrum ADRA ve Valašském Meziříčí i letos mezi 21. a 26. červencem pořádá tradiční „Adrabrigádu“. Tak vezmi spacák, pár kousků oblečení a poznej další nadšence, kterým není lhostejné dění v jejich komunitě.

Cílem dobrovolníků je během týdne zpříjemnit volný čas klientům v potřebných zařízeních, případně pomoci zvelebit jejich životní prostor. Brigáda však není pouze o práci. „Moc se mi líbilo, že jsem mohl poznat super lidi, kterým životy jiných nejsou lhostejné. Po celou dobu akce mezi námi panovala skvělá nálada. Po práci jsme si mohli každý den odpočinout, hrát společenské hry a chodit plavat,“ sdělil své zkušenosti o akci jeden z účastníků Marco.

Ubytování i stravu ti ADRA poskytne zcela zdarma. Denně si budeš moct vybrat místo, kam půjdeš pomáhat. Nakonec si možná z akce odneseš víc, než úsilí, které do ní vložíš. „Těch pár dnů mi připadalo nejlepších z celých prázdnin, každý den byl jiný a každý nás naplnil, to platí i o kolektivu. Kromě emotivních zážitků s dětmi v azylovém domě, stěhování a trošku úsměvných situací s důchodci si odnášíme zkušenosti,“ pochválil si další z brigádníků.

V letošním roce čeká dobrovolníky manuální práce v Centru Áčko nebo pomoc při budování bezbariérového přístupu pro rodinu s postiženou holčičkou. Mohou také pomáhat s programem pro děti z azylového domu, podpořit klienty domova pro seniory nebo se realizovat při činnosti pro klienty hospicu. Podrobné informace o Adrabrigádě včetně kontaktů naleznete na webových stránkách události.