Z náklaďáku v Ledči se ztratil tablet i peníze

LEDEČ NAD SÁZAVOU – Světelští policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Ledči nad Sázavou vloupal do zaparkovaného náklaďáku. Stalo se to v ulici Stínadla v době od dopoledních hodin pátku 12. července do 11.00 dopolední následujícího dne. A nepříjemný výsledek? Škoda kolem 11 tisíc korun.

„Pachatel rozbil jedno z oken nákladního automobilu Iveco a z kabiny vozidla odcizil tablet Samsung a finanční hotovost. Svým jednáním tak způsobil škodu, která byla předběžně vyčíslena na částku kolem jedenácti tisíc korun,“ informovala policejní mluvčí Stanislava Miláčková s tím, že případ po prvotním zadokumentování nadále vyšetřují a po pachateli pátrají. Za mřížemi by se mohl dostat až na dva roky.

Policisté připomínají, nenechávejte si v autech na viditelných místech cenné věci

Do auta a už vůbec ne na viditelné místo nepatří peněženky, mobily, notebooky, tablety, kabelky, tašky a jiné cenné věci. „K vloupání může pachatele zlákat i jakákoli jiná viditelně odložená věc. Pokud pachatel vidí ve vozidle věc, kterou se rozhodne odcizit, nebude se určitě snažit vloupat se do automobilu šetrně. Škoda, kterou poškozením vozidla způsobí, mnohdy mnohonásobně překročí cenu odcizené věci,“ připomíná Miláčková.

Zloděj se krádeže dopouští za účelem zisku. Věc, kterou ukradne, rychle prodá nebo vyhodí, takže už ji s největší pravděpodobností nikdy neuvidíte. „Dále je nutné myslet také na to, že při krádeži mobilního telefonu, notebooku či tabletu se může pachatel dostat k vašim soukromým komunikacím a materiálům, osobním informacím i všem dalším uloženým datům,“ upozorňuje na závěr Miláčková.