Opilá matka si až druhý den vzpomněla, že jí chybí osmiletý syn. Máme video z pátrání po pohřešovaných

BRNO, BRNO-VENKOV – Hned po třech pohřešovaných osobách pátrali v pondělí odpoledne policisté na Brněnsku. Tak jako ve většině případů, i tentokrát se jednalo o seniory a dítě. Naštěstí byla všechna pátrání nakonec úspěšná.

Čtrnáct policistů pátralo v Újezdu u Brna od patnácti hodin po čtyřiasedmdesátileté seniorce, která si vyšla sama na procházku. „Až večerní nasazení vrtulníku dovedlo policisty k úspěchu. Seniorku vypátrala posádka vrtulníku v obilném poli skoro kilometr od obydlí. Nemocná žena byla sice vyčerpaná, ale bez zranění. Odpoledne pak hledali brněnští policisté klientku pečovatelského domu v Žabovřeskách. Jedenadevadesátiletá žena odešla ze zařízení v dopoledních hodinách. Policisté ji našli nezraněnou ve stejné městské části,“ popsal mluvčí policistů Bohumil Malášek.

V pondělí odpoledne oznámila policii jedenatřicetiletá matka, že prý od neděle pohřešuje svého osmiletého syna. Žena prý předala chlapce v neděli své známé, na jejíž jméno si nevzpomíná a vlastně je ani nezná. „Nebylo ani divu, matka byla totiž při oznámení pohřešování opilá. V dechu měla 2,33 promile alkoholu. Brněnští policisté hocha nakonec vypátrali. Ten byl nalezen v pořádku u své babičky,“ uvedl Malášek.