Oprava ulice Kpt. Jaroše v Táboře začne dřív. Omezí i MHD

TÁBOR – Plánovaná rekonstrukce táborské ulice Kpt. Jaroše měla začít až v srpnu letošního roku. Investor však našel časový prostor, a tak bude oprava zahájena již o čtrnáct dní dříve. Rekonstrukce bude prováděna v pěti etapách. Jak se její průběh dotkne provozu ve městě, se dozvíte v následujících řádkách.

Rekonstrukce v úseku o celkové délce 2,6 kilometru bude započata v sobotu 20. července 2019 a trvat by měla šest týdnů. V sobotu 31. srpna 2019 by tak mělo být hotovo. Práce sice měly započít v srpnu, nicméně Jihočeský kraj jako investor našel časový prostor, a tak bude oprava zahájena o 14 dní dříve. „Je to lepší varianta, protože oprava se stihne do konce prázdnin a nenaruší zahájení nového školního roku,“ říká vedoucí městského odboru dopravy Jan Pávek.

V průběhu prvního týdne čeká na řidiče uzavírka částečná, a to v celé délce ulice Kpt. Jaroše. „Doprava povede vždy v jednom jízdním pruhu o délce maximálně 250 metrů a budou ji řídit pracovníci stavby,“ uvádí město na svém webu. V sobotu 20. a v neděli 21. července je však podle našich informací naplánována úplná uzavírka okružní křižovatky u nemocnice. „Příjezd do nemocnice povede z ulic Kpt. Jaroše, Ve Struhách, Na Rokli a po komunikaci podél G-centra,“ popisuje město na svých webových stránkách.

Tato uzavírka ovlivní právě i městskou hromadnou dopravu. Linka číslo 10 tedy nepojede dva dny k nemocnici. „Frekventovaná ´desítka´ podobně jako ostatní linky odbočí z ulice Náchodská do ulice Václava Soumara a pojede do zastávky Zimní stadion (náhradní zastávka za zastávku Nemocnice), otočí se přes parkoviště u zimního stadionu a zpět zamíří ze zastávky Zimní stadion po ulici Václava Soumara, Náchodská do Čs. Armády,“ uvádí město.

Druhá etapa od 22. do 31. července v délce 620 metrů počítá s částečnou uzavírkou od kruhového objezdu k Píseckému rozcestí. Třetí etapa od 31. července 2019 do 6. srpna 2019 zcela uzavře úsek kruhové křižovatky po ulici Petrohradská. Ve čtvrté etapě od 6. srpna 2019 do 11. srpna 2019 dojde k jednosměrné uzavírce od ulice Petrohradská po křižovatku „Otavan“ Klokoty, točna MHD. V páté etapě od 12. srpna do 31. srpna 2019 pak dojde k úplné uzavírce od křižovatky „Otavan“ Klokoty, točna MHD až po křižovatku se silnicí číslo 1/19 u Všechova.

Centrální objízdná trasa je při jednotlivých uzavírkách stanovena takto: ulicí Čs. armády silnice č. II/603, silnice č. I/19 směr Všechov, křižovatka se silnicí č. III/01912 a dále ulicí Kpt. Jaroše. Bude platit pro oba směry objíždění, přičemž délka objízdné trasy je asi 2,8 kilometru. Místní objížďky správní orgány povedou podle etapizace po místních komunikacích Náchodská, Václava Soumara, Tankistů, Petrohradská, Ve Struhách, Kpt. Jaroše.

Dobrou zprávu nemáme ani pro cestující městské hromadné dopravy. Změna se dotkne pěti linek, konkrétně se bude jednat o čísla 10, 11, 13, 16 a 17.

Dočasné změny se týkají těchto zastávek:
1. etapa: Tábor, Klokoty; Tábor, nemocnice; Tábor, Písecké rozcestí – obousměrně zrušeny bez náhrady.

2. etapa: Tábor, Písecké rozcestí ve směru do centra – zrušena, náhradní zastávka zřízena na ulici Čs. Armády.

3. etapa: Tábor, nemocnice ve směru z centra – zrušena, náhradní zastávka zřízena v ulici V. Soumara; Tábor, Klokoty ve směru do centra – zrušena, náhradní zastávka zřízena v ul. Petrohradská.

4. etapa: Tábor, Klokoty; Tábor, nemocnice ve směru z centra – zrušeny bez náhrady.

5. etapa: Tábor, Klokoty obousměrně – zrušena bez náhrady; Tábor, nemocnice ve směru z centra – zrušena náhradní zastávka Tábor, nemocnice směr do centra.