Policisté na Blanensku hledají svědky dvou dopravních nehod. Řidiči tvrdí, že se napili až po nehodě

BLANSKO – Policie hledá svědky dvou netypických dopravních nehod automobilů, které pravděpodobně vznikly v důsledku opilosti řidičů. Oba však tvrdí, že se napili až po nehodě.

První nehoda se stala v sobotu 13. července hodinu před půlnocí. Třiadvacetiletý řidič jel s osobním vozidlem Škoda Octavia po silnici ve směru z Újezdu u Boskovic do Doubravice nad Svitavou. V mírné pravotočivé zatáčce nezvládl řízení a vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do betonové skruže. Vozidlo skončilo po nárazu v silničním příkopu. Řidič utrpěl lehká zranění, s kterými byl převezen k ošetření do nemocnice. „ Policisté mu zjistili z dechové orientační zkoušky hodnotu 2,53 promile alkoholu. K této skutečnosti řidič uvedl, že se napil až poté, co boural. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 100 tisíc korun a na betonové skruži pak tisíc korun. Nyní je řidič podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Druhá podobná dopravní nehoda se stala po půlnoci 14. července. Také zde řidič nezvládl řízení při průjezdu levotočivé zatáčky ve směru jízdy ze Sebranic do Černé Hory. Osmatřicetiletý muž s osobním vozidlem Škoda Octavia vyjel mimo komunikaci. Po několika nárazech o svodidla a jízdě po svahu podél silnice skončil jeho zběsilý manévr v poli, přičemž  poškodil několik dopravních značek. Muž po nehodě z auta vystoupil, a aniž by dopravní nehodu ohlásil, své vozidlo uzamknul a odešel domů. K nehodě se musel znovu vrátit v dopoledních hodinách po telefonické výzvě policistů. „Hlídkou byl vyzván k podrobení se orientační dechové zkoušce, která skončila s pozitivním výsledkem 1,47 promile alkoholu v dechu. S těmito hodnotami však nesouhlasil. Na vozidle vznikla škoda ve výši 110 tisíc korun. Na dopravním značení a dopravním zařízení se škoda vyšplhala na 15 tisíc korun. Tato nehoda se obešla bez zranění,“ uvedla mluvčí policie Lenka Koryťáková. Oba řidiči na základě tvrzení, že požili alkohol až po dopravní nehodě, byli vyzvání k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Tomuto se podrobil pouze muž z první dopravní nehody. Druhý řidič vyšetření odmítnul. Oběma viníkům byl odebrán řidičský průkaz. Nehodami se policisté nadále zabývají. „Žádáme případné svědky výše uvedených dopravních nehod, aby se ozvali na linku tísňového volání policie – 158 nebo na telefonní číslo policistů dopravního inspektorátu – 974 631 262.  Za jakékoliv poznatky předem děkujeme,“ doplnila Koryťáková.