Rabující pachatele z Horažďovicka dopadla policie

HORAŽĎOVICE – Ti, kteří se stali oběťmi tohoto povedeného páru, by mohli vyprávět, jaké nepříjemnosti jim vypečená dvojice připravila. Žádný pozemek s chatou na Horažďovicku si před nimi nemohl být jistý.

V době od května do poloviny července letošního roku se čtyřiatřicetiletý muž z Horažďovic a devatenáctiletá žena z Jablonce nad Nisou dopouštěli různé trestné činnosti. Podezřelý například bez souhlasu majitelky pobýval na pozemku u Horažďovic v nezajištěné chatce, kterou užíval.

V první polovině měsíce května vnikl v obci u Horažďovic na oplocený pozemek, z kůlny vzal krumpáč, kterým poškodil vstupní dveře do domu a uvnitř odcizil křovinořez. Z dalšího objektu vzal dámské a dětské jízdní kolo a benzinovou sekačku, moped, dvou plotýnkový vařič. Žena se měla dopustit třech skutků jako spolupachatelka.

Muž se svojí nekalou činností nepřestal ani potom, co ho policisté 9. července po zadržení propustili a po třech dnech se opět vloupal do cizích objektů. V noci z 12. na 13. července vnikl v obci Rabí do rekreační chaty a chalupy. Ukradl tam stan pro dvě osoby, závěsné světlo, dvě sekyry a krabičku s doutníky. V dalším domě byla zlodějská dvojka vyrušena majitelem, přesto se vrátili zpět a muž odcizil obrázek a ze stodoly vzal strunovou sekačku.

Policisté podezřelé chytili 15. července odpoledne v Horažďovicích. „Žena byla po provedení úkonů propuštěna ze zadržení a muž byl převezen do policejní cely. Uvedení způsobili škodu ve výši 121 560 korun,“ konstatovala policejní mluvčí Dana Ladmanová.