S kamarádem se rozhodl vykrást bar pouhých osmnáct dnů po propuštění

ZLÍN – Kriminální kariéra sedmadvacetiletého muže ze Zlína začala krátce po dovršení plnoletosti a za uplynulé roky si v trestním rejstříku nastřádal celkem pět záznamů. Nyní čelí obvinění za krádež spáchanou ve spolupachatelství, které se dopustil pouhých osmnáct dnů po skončení předchozího výkonu trestu. „Soud vzal recidivistu na návrh kriminalistů do vazby, hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Jeho o dva roky mladší komplic má v rejstříku trestů záznamů devět a z vězení byl propuštěn před více než dvěma lety. Jejich známost začala právě ve výkonu trestu. Koncem června se opět shledali ve Zlíně. „Vypili společně několik piv i panáků tvrdého alkoholu a nad ránem si šli sednout na zahrádku jednoho z barů ve Zlíně. Protože byl bar už zavřený, napadlo je, že by ho mohli vykrást,“ popsala Kozumplíková.

Mladší muž se proto chopil poblíž ležícího pařezu a rozbil s ním skleněnou výplň vchodových dveří. Na místě mu do oka padnul číšnický flek a pokladnička ve tvaru prasátka. Zatímco jeho společník hlídal venku, pětadvacetiletý zloděj obě věci ukradl a o lup se mezi sebou podělili. Následně si jich šli užít do herny v centru města, kde většinu prohráli.

Krádež oznámil provozovatel baru, který tak přišel o osmašedesát tisíc korun. „Po zjištění veškerých bližších okolností policisté věděli, které známé tváře jsou pachateli krádeže. Oba recidivisté se ke svému jednání přiznali,“ dodala Kozumplíková. Zatímco starší z nich je už ve vazbě, mladší zloděj čelí obvinění z krádeže na svobodě.