Vařila a prodávala. Třeba jen za odvoz autem

OLOMOUCKO – Za peníze nebo protislužbu vyráběla a prodávala osmadvacetiletá žena z Olomoucka drogy. I když už za podobnou trestnou činnost byla potrestaná, půjde znovu před soud. Tentokrát si ale na něj počká ve vazbě.

Policisté zadrželi dealerku na základě souhlasu státního zastupce začátkem července v Olomouci v části Lazce. Současně provedli domovní prohlídku. „Při ní zajistili stopy, úzce související s nelegální výrobou a distribucí drogy, mimo jiné i metamfetamin, tzv. pervitin a chemikálie. Zajištěné věci byly zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz,“ uvedla olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.

Kriminalisté zjistili, že obviněná nejméně od května loňského roku do doby svého zadržení neoprávněně vyráběla a následně distribuovala několika dalším odběratelům v okrese Olomouc pervitin. „Ten distribuovala v různých dávkách a množství, a to buď za úplatu, zdarma či protislužbu, například v odvozu vozidlem,“ sdělila mluvčí s tím, že mezi její odběratele patřili muži i ženy. Obviněná byla již v minulosti za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzena a potrestána. Sama je také uživatelkou drog.

Žena si od policejního komisaře vyslechla obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za ten jí hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Trestní stíhání probíhá vazebně.