Vynervovaná žena se rozhodla ukončit svůj život ve Vltavě

PRAHA – Odpoledne si všimla příslušnice městské policie ženy, která seděla na okraji přístavní zdi. Strážníci vyrazili za ženou a nestačili se divit.

Dnes po poledni se mladá žena rozhodla, že ukončí svůj život skokem do Vltavy. Evidentně byla velmi rozrušená, třásla se po celém těle, měla zarudlé oči od pláče. Sedla si osamělá na samý okraj přístavního mola, a loučila se. Během těchto chvil si ji všimla kolegyně strážníků Poříčního útvaru, jejichž ponton je umístěn přímo naproti. Dělí je jen několik desítek metrů, ovšem po vodě.

Strážníci okamžitě vyrazili na místo, a našli ženu ve velmi zkroušeném stavu. Nereagovala na podněty, nechtěla vůbec komunikovat. Po nějaké době se strážníkům podařilo ženu alespoň odvést přímo od kalné vody. V tu chvíli dorazil manžel ženy, který se ji rovněž pokoušel uklidnit. Strážníci obě osoby ztotožnili, zjistili, že žena je cizinkou. Poté chtěli odejít, ale žena se v nestřežené chvíli vytrhla z objetí svého manžela a rozeběhla se opět k Vltavě.

Naštěstí byli strážníci duchapřítomní a hlavně rychlejší. Ženu zachytili těsně před skokem. Vzhledem k psychickému stavu ženy zavolali záchranáře, kteří rozhodli o převozu ženy na psychiatrické oddělení.