Zpět do autoškol? Jeden středočeský den z pohledu nehodovosti vydal varování!

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Statistika je neúprosná. Řidiči ve středních Čechách jsou dlouhodobě v počtu nehod hned za Pražáky. Včerejší den to jen potvrdil. Zatímco na území hl. m. Prahy došlo 16. 7. k 58 nehodám, ve Středočeském kraji k 43 a hmotná škoda na vozidlech dosáhla na dva milióny korun.  Naštěstí to neodnesl nikdo svým životem ani těžkým zraněním.

Řidiči jsou zřejmě nepoučitelní, místo aby se za volantem naplno soustředili na volant, dělají vše možné. Telefonují za jízdy, pracují a nevěnují se plně řízení vozidla. Nesledují situaci v provozu a dopravní značení. Snadno tak přehlédnou jiného účastníka provozu, přejedou do protisměru či mimo vozovku a nepřizpůsobí rychlost stavu komunikace či aktuální situaci. Nejvíce nehod podle dopravní policie způsobil i v úterý 16. 7. právě nesprávný způsob jízdy, a to v 22 případech. V letních měsících je podle statistik nejčastější příčinou tragických nehod!

Druhou nejčastější příčinou nehod byla v úterý tento týden nepřiměřená rychlost v 7 případech a pod vlivem alkoholu byli 3 účastníci dopravních nehod.