Způsobil nehodu a z místa činu ujel

HRADECKO – Třicátník svým osobním vozem naboural jiné auto. Rozhodl se, že vezme nohy na ramena. To si ale druhý řidič nenechal líbit a začal ho pronásledovat. Jak honička dopadla?

Třicetiletý muž jel se svým autem obcí Kratonohy od Chlumce nad Cidlinou směrem na Hradec Králové. Nevěnoval se však pozorně řízení a naboural vozidlo, které jelo před ním. Řidič nabouraného vozu zůstal v šoku! Výtržník nechtěl situaci jakkoli řešit a začal z místa činu ujíždět. To si ale dotyčný muž nechtěl nechat líbit a vydal se za ním. Kudy pachatel unikal? „V Kuklenách odbočil na Plačice a pokračoval směrem na Praskačku. Po ujetých necelých 15 km vozidlo pravděpodobně vinou závad zastavilo. V tu chvíli již na místo dorazila i hlídka policie,“ uvádí tisková mluvčí Iva Kormošová.

Policisté oba podrobili dechové zkoušce. Řidič, který nehodu způsobil, nadýchal přes tři promile! Strážníci mu zabavili řidičský průkaz a odvezli ho na záchytku. Při havárii vozů došlo jen k lehkým zraněním, škoda na majetku byla vyčíslena na 65 tisíc korun. Pachateli nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.