Čeká vás převoz z nemocnice ve Strakonicích? Dost možná novým vozem

STRAKONICE – Strakonická nemocnice v nejbližších dnech rozšíří svůj vozový park. Pořídila totiž nový sanitní vůz, který bude sloužit k přepravě pacientů v rámci strakonického regionu. Jak je vozidlo vybaveno a kolik do něj nemocnice investovala?

Křest nového sanitního vozu Renault Traffic se uskuteční v pondělí 22. července 2019 v 9:30 v areálu Nemocnice Strakonice. Vozidlo obsahuje jedno lůžko, jedno křeslo pro kardiaky a další dvě místa pro sedící pacienty. „Vůz jsme včetně medicínské zástavby pořídili dle investičního plánu za necelých 840 tisíc korun,“ vyčíslil předseda představenstva Nemocnice Strakonice, MUDr. Bc. Tomáš Fiala, MBA.

Nemocnice provozuje dopravní zdravotní službu jak ve Strakonicích, tak i ve Vodňanech. Osm sanitek slouží pro Strakonice a okolí, dvě sanitky pro Vodňany a okolí a další dva sanitní vozy fungují pro vnitroústavní převozy v rámci areálu nemocnice. „Dopravní zdravotní služba převáží lékařem indikované pacienty, současně poskytuje transport i samoplátcům,“ dodává Fiala.

Pořízení nového vozidla jistě uleví již tak vytíženým stávajícím sanitkám. Za loňský rok například najelo osm sanitních vozů takřka 336 tisíc kilometrů. Jeden sanitní vůz za minulý rok ujel necelých 42 tisíc kilometrů, za měsíc to pak bylo zhruba 3 500 kilometrů.