Cestující, dejte si pozor na rozsáhlou výluku na železnici!

NÁCHODSKO – Letní prázdniny nejsou jen dobou uzavírek silnic a objížděk, ale mohou být také spojeny i s rekonstrukcí železniční stanice. Kde a jak dlouho výluka potrvá? Víme, jaký bude mít dopad na cestující.

Jezdíte vlakem přes Jaroměř? Pak rozhodně nebudete potěšeni tím, že se schyluje k rekonstrukci železniční stanice v tomto městě, což bude mít za následek rozsáhlou výluku. Vzhledem k tomu, že regionálními i dálkovými vlaky nebude možné jet, připravily České dráhy náhradní autobusovou dopravu. K ní budou připraveny i speciální výlukové jízdní řády. „Poslední dobou se pořád něco opravuje, ale nějak ty výsledky práce nejsou vidět. A pro mě s kočárkem je to neustálá komplikace,“ stěžuje si mladá maminka z Hradce Králové Kristýna Müllerová.

Lidé by si měli v případě cesty přes Jaroměř svou trasu důkladně naplánovat, neboť linek náhradních autobusů bude několik. Nemusí se však bát, že by nebyla zajištěna návaznost na vlaky. Výluka začne platit od 24. července a bude trvat až do 14. prosince 2019. Od 22. října by měla být náhradní doprava zajištěna v kratším úseku. Bližší informace o jednotlivých trasách získají případní zájemci u Českých drah.