Co se stane s dětmi, kterým otec zastřelil maminku?

RYCHNOVSKO – Občané jsou stále otřeseni událostí, kdy muž zastřelil v podniku svou ženu. Zůstaly po nich tři nebohé děti. Co s nimi teď bude? Kdo se o ně postará? Do situace se zapojilo i město. Pomůžete také?

Dva manželé se sešli v restauraci U Zvonu v Rychnově nad Kněžnou, aby projednali podmínky rozvodu, který přišel z manželčiny strany. Muž byl na celou situaci důkladně připraven. Vzal si s sebou revolver a nebohou manželku zastřelil v podniku plném lidí. Když přijela na místo policie, vinu nepopíral a nebránil se zatčení. Nyní je ve vazbě a hrozí mu až 18 let ve vězení.

Manželé spolu měli celkem tři děti ve věku 12, 18 a 22 let. Ty nyní žijí u babičky s dědou, kteří ale nemají dostatek finančních prostředků. Vzhledem k tomu, že majetek jejich zemřelé matky bude obstavený až do dědického řízení a nelze s ním zatím manipulovat, rozhodla se radnice vypsat veřejnou sbírku. „Cílem je podpořit sourozence, kteří se ze vteřiny na vteřinu ocitli ve složité životní situaci. Díky vám všem, kteří se rozhodnete přispět, jim můžeme společně zajistit možnost dostudovat a ve složitém období dospívání podpořit jejich budoucnost,“ uvádí se v průvodním textu sbírky.

Rada také poskytla jednorázovou pomoc v podobě vyplacení částky 20 tisíc korun. Krátce po vraždě se začali ozývat různí lidé, dokonce i kolegyně z práce nebohé ženy, kteří měli zájem jakkoli pomoci pozůstalým. Nejstarší dcera Dominika po tragédii napsala, že měli z otce strach a rozhodli se proto od něho s matkou odejít. Tvrdí, že byl psychopat.