Nymburáci mají své “špičkové léto”! Přijďte se bavit nebo sportovat!

NYMBURK – Město začalo využívat Špičku například pro různé kulturní akce, včetně Nymburského posvícení, které se zde pravidelně pořádá. Na základě dlouhodobého pronájmu město tento prostor přizpůsobilo společenskému životu obyvatel. Jedná se o umístění laviček, stolů, podia i piknikového místa s ohništěm. 

 „Pohled na město ze Špičky patří bezesporu k těm nejkrásnějším, které můžeme v Nymburce nalézt, a přesto právě toto místo stálo doposud trochu stranou pozornosti. Nyní slouží našim obyvatelům nejen při městských akcích. Lidé nyní mohou Špičku využívat k setkávání s přáteli, piknikům, anebo svatbám,“ vysvětlila místostarostka města Stanislava Tichá.

Město Nymburk uzavřelo s Povodím Labe, s. p., smlouvu o bezplatné výpůjčce pozemku Špičky, na dobu 5 let s možností dalšího prodloužení. Na celé léto je na Špičce k dispozici mobilní pódium a od začátku července do konce srpna zde probíhají například lekce jógy, jumpingu a posilování, v sobotu 3. srpna se také můžete těšit na Beer & Food Fest. Pokud byste měli zájem uspořádat na Špičce vlastní sportovní, či kulturní akci pro veřejnost, neváhejte nás kontaktovat na tel: 325 501 568. 

Mapu obsazenosti Špičky naleznete zde: http://www.mesto-nymburk.cz/index.php?sekce=3&idO=84