Pětašedesátník se svým kumpánem prodával pervitin

TRUTNOVSKO – Další drogové doupě odhaleno! Policistům pomohla celní správa. Odkud muži pašovali suroviny pro výrobu „perníku“? A jaké má pro ně soudce připraveny tresty?

Celníci se v Trutnově dostali na stopu dvěma mužům ve věku 65 a 51 let, které podezírali z pašování drog. Když se rozhodli provést domovní prohlídku, mladší z dvojice zrovna vyráběl tzv. „perník“. Oba dva byli předání trutnovským policistům. Ti zjistili, že starší muž není v tomto směru žádným nováčkem. „Pětašedesátiletému muži klademe za vinu, že již v období mezi rokem 2008 a 2010 si opakovaně opatřil drogu zvanou pervitin, kterou poté poskytoval za peníze či protislužbu dalším osobám,“ uvádí tiskový mluvčí Lukáš Vincenc.

Nejprve se pachatelé zabývali distribucí těchto drog, pak se rozhodli, že si budou pervitin i sami vyrábět. Pětašedesátník měl za úkol obstarávat léky s obsahem pseudoefedrinu, které nezákonně dovážel z Polska. Jeho kumpán se pak zabýval výrobou drog a společně pak omamné látky prodávali. Na recidivistu byla uvalena vazba a hrozí mu trest odnětí svobody ve výši 10 let. Druhý obviněný může počítat s pětiletým pobytem ve vězení a stíhán je na svobodě.