Velbloudí mládě v zooparku napadl pes. Jeho majitel zmizel

JINDŘICHOHRADECKO – V Zooparku Na Hrádečku, který se nachází na Jindřichohradecku, došlo minulý víkend k napadení mláděte velblouda psem. Majitel, aniž by upozornil personál zooparku, zmizel i se svým psem neznámo kam.

K incidentu došlo v neděli 14. července 2019. Velboudice Sisi utrpěla krvavý šrám mezi nosem a tlamou. „Majitelé psa s úsměvem opustili zoo, aniž by dali vědět někomu z personálu, že k napadení došlo a že velbloudice krvácí,“ uvedl zoopark na svém facebookovém profilu.

Vše je zdokumentováno na videozáznamu, kterým disponuje zoopark. „Kamerové záběry dokazují, že pán se psem během pár minut opustil areál a schovával se v autě, i když viděl, že vedení zoo běhá po parkovišti a hledá viníka. Později tak učinila i jeho partnerka, která opustila areál vzápětí a též ona viděla a slyšela, že se po areálu hledá viník a s vedením zoo se míjela při odchodu,“ uvádí zoopark na facebooku. Jen díky pohotovému a slušnému návštěvníkovi se k velbloudímu mláděti dostala pomoc od ošetřovatelky během dvou minut.

Podle našich informací se velbloudici rána velmi dobře hojí a brzy snad bude v pořádku. „Sisi je veselá a rána se jí i díky chladnějšímu počasí dobře hojí. Po napadení psem dostala injekci proti tetanu a ránu několikrát denně ošetřujeme,“ uvádí ošetřovatelé zooparku. Pracovníci také podniknou taková opatření, aby příště k takové situaci vůbec nemohlo dojít.

Velbloudí mládě v Zooparku Na Hrádečku na Jindřichohradecku napadl pes (zdroj FB Zoopark Na Hrádečku)

Na mysl tedy vyplývá otázka, zda povolit či nepovolit vstup se psy do zoologických zahrad. „Každá zoo má svůj návštěvní řád a sama se rozhoduje, zda chce psy vpouštět a za jakých podmínek. Základ je však slušný pes a slušný majitel. Pokud tomu tak není, tak tito návštěvníci nemají v areálu zoologických co dělat a měli by být vyvedeni z areálu,“ stojí ve zprávě na facebooku Zooparku Na Hrádečku.