Řidiči, o víkendu zapomeňte na Jižní spojku v Praze!

PRAHA – Dopravní tepna, kterou každý den proteče téměř sto tisíc vozidel, bude o nadcházejícím víkendu přetnutá.

Místo, kde utichne běžný silniční provoz, se nachází na Praze 10 a je jím známý lanový most, který byl postaven v letech 1991-3. Nyní nastává čas na provedení zátěžové diagnostiky a to jak statické, tak i dynamické. Proto bude pro běžnou dopravu uzavřen od soboty 20. července 11 hodin a 30 minut, do neděle 21. července 14 hodin. Stejná uzavírka je naplánovaná na víkend 3. a 4. srpna.

„Už od úterý 2. července, mohou řidiči po lanovém mostu projíždět pouze dvěma pruhy. Díky prázdninovému provozu toto omezení nepůsobí dopravní komplikace,“ uvedla tisková mluvčí TSK Praha Barbora Lišková. „Celou akci koordinujeme s Policií ČR, a také Sdružením automobilových dopravců, abychom předešli případným dopravním kolapsům.“

Objízdná trasa povede obousměrně ulicemi Švehlova a Průmyslová. „Z důvodu předpokládaných dopravních komplikací, by si řidiči měli najít i jiné objízdné trasy a inkriminovanému úseku se vyhnout úplně,“ doplňuje Barbora Lišková. Veškerá dopravní omezení na lanovém mostě skončí v pátek 16. srpna.