Šlo o život, výtržník hodil nůž po hostech podniku

TRUTNOVSKO – Lidé v baru zažili pořádný šok! Co se přesně odehrálo venku před podnikem? Vystřelovací nůž letěl mezi trojici mužů. Mohl za jednání výtržníka alkohol? A byl někdo zraněn?

V jednom vrchlabském podniku se začal muž slovně navážet do jednoho z hostů. Dokonce do něho začal i strkat. Situace dále pokračovala venku před barem, kde se napadaného člověka zastali jeho dva kamarádi. Agresor ale vytáhl vystřelovací nůž a ze vzdálenosti několika metrů ho hodil po dotyčné trojici lidí. „Pár minut na to už na místo dorazila hlídka policistů, muže zadržela a skončil v policejní cele. Nutno dodat, že v tomto případě hrál svou roli i alkohol. Dechová zkouška u zadrženého muže prokázala hladinu alkoholu přes 2 promile,“ uvádí policejní tiskový mluvčí Lukáš Vincenc.

Naštěstí nebyl nikdo při incidentu zraněn. Výtržník je nyní obviněn z ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a může strávit až tři roky ve vězení. Vyslýchán je na svobodě. „Občas se to stane, že se chlapi v hospodě poperou třeba kvůli holce. Taky jsem to jednou zažil. Ale nůž jsem si nikdy s sebou nebral, to už je trochu moc,“ uvádí návštěvník jedné z restaurací ve Vrchlabí Pavel Bouček.