Dopravně bezpečnostní akce odhalila hříšníky za volantem

PARDUBICKO – V pátek a v sobotu proběhla akce pardubických policistů zaměřená na zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek. Do dvoudenní akce bylo zapojeno přes sto policistů. A jaký byl výsledek akce?

Policisté zkontrolovali celkem 1 169 vozidel a zjistili celkem 123 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem řidičů bylo ve 39 případech použití vozidla s nevyhovujícím technickým stavem, dále nepoužití bezpečnostních pásů a porušení rychlosti. Pět řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholu.

„Řidiči pod vlivem alkoholu nebo omamných a psychotropních látek jsou velkým nebezpečím nejen pro sebe samotné, ale i pro své okolí. Narůstá jim sebedůvěra a jejich smyslové a pohybové reakce se zpomalují. Řidiči reagují na danou situaci v silničním provozu se zpožděním, špatně odhadují vzdálenost a rychlost, jejich zorné pole se zužuje,“ upozorňuje policejní tisková mluvčí Andrea Muzikantová.

V rámci dopravně bezpečnostní akce policisté z oddělení tisku a prevence na vybraných stanovištích připomněli řidičům několik preventivních rad týkajících se ochrany majetku k probíhajícím projektům „Auto není trezor“ a „Zabezpečte se“.

Foto: Policie ČR