Lidé jsou zoufalí z dalších uzavírek, kudy mají jezdit?

HRADEC KRÁLOVÉ – Někteří řidiči se bojí uzavírky jako „čert kříže“. Snaha vymyslet si svou vlastní objízdnou trasu pak ztroskotá na dalším dopravním omezení. Kudy teď neprojedeme a co nás ještě v létě čeká?

Dvouměsíční prázdniny jsou nejen dobou výlětů a dovolených, ale také časem rekonstrukcí silnic, chodníků nebo autobusových zastávek. I když se tvrdí, že doprava je v červenci a srpnu méně hustá, často vás nemine čekání v dlouhé koloně. Ten, kdo jezdívá městem po paměti, by rozhodně neměl přehlédnout značku jednosměrky v centru města ve směru od zimního stadionu na Adalbertinum. Právě zde se opravuje záliv zastávky. Je třeba na křižovatce odbočit vlevo do ulice Mostecká, dostat se na Tyršův most a přes ulici Divišova se napojit zpět na třídu ČSA. Pokud budete vyjíždět z Velkého náměstí, smíte odbočit pouze vlevo. Dopravní situace v opačném směru (od Gayerových kasáren ke Grandu) zůstává zachována bez omezení. Tato částečná uzavírka bude ukončena posledním dnem prázdnin. „Ale někteří řidiči místem projíždějí i přes zákaz. Evidentně jim je to jedno,“ stěžuje si obyvatel místní části Karel Vopršal.

Motoristé si neoddychnou ani co se týče opravy mostu U Soutoku. Pravý jízdní pruh ve směru od fakultní nemocnice na Labskou kotlinu bude sice již průjezdný, ale 22. července se uzavře pro změnu levý jizdní pruh. Ulice Sokolská je proslulá dopravními zácpami a komplikacemi. Tato situace riziko vzniku dlouhých kolon ještě zvýšila. Rekonstrukce by měla být ukončena 12. srpna, ale čas je potřeba chápat zatím pouze orientačně. Vše závisí na průběhu prací a také na klimatických podmínkách.