Na Benátskou do Liberce se chystá i policie

LIBEREC – Jeden z největších hudebních festivalů v zemi Benátská 2019 se bude konat od čtvrtka 25. 7. do soboty 27. 7. ve Veseckém sportovním areálu v Liberci.

Vůbec poprvé na Benátské vystoupí zpěvák Karel Gott. Mnohonásobný zlatý slavík oslaví na festivalu svoje 80. narozeniny. V programu vystoupí i švédská rocková kapela Europe, dále Richard Müller, Chinaski, Čechomor, Lenny, No Name, Peter Nagy, Anna K., Michal Hrůza, Marek Ztracený, Václav Neckář a Bacily, David Stypka a Bandjeez, Michal Prokop a Framus Five, Ben Cristovao a mnozí další.

Organizátoři očekávají velké množství návštěvníků z Čech i ze zahraničí. Z toho důvodu přijalo Krajské ředitelství policie Libereckého kraje bezpečnostní opatření, jehož záměrem je zajištění klidného průběhu celé akce.

„Prioritami bezpečnostního opatření jsou zejména dohled nad veřejným pořádkem a bezpečnost a plynulost dopravy v exponovaných místech pozemních komunikací. Policisté budou pochopitelně působit také v rámci prevence drobné kriminality, především proti kapesním krádežím či v oblasti požívání omamných a psychotropních látek u řidičů dopravních prostředků. Nedílnou součástí bezpečnostního opatření bude ze strany Policie ČR také prevence krádeží vozidel a věcí z nich,“ uvedl policejní tiskový mluvčí Vojtěch Robovský.

Při výkonu služby policisté využijí monitorovací vůz Krajského ředitelství policie a velitelsko-štábní mobilní pracoviště. Zapojeny do akce budou složky pořádkové, dopravní i cizinecké policie, ale také kriminalisté, kynologové či policisté antikonfliktního týmu.

Policie žádá řidiče, aby respektovali aktuální dopravní značení a pokyny policistů. Momentálně jsou prováděny opravy v úseku silnice I. třídy č. 35 v obou směrech mezi Libercem a Hodkovicemi, především pak v úseku Jeřmanic a sjezdu na Jablonec nad Nisou. Řidiče čeká bezpočet dopravních kontrol a návštěvníci areálu budou z důvodu zajištění bezpečnosti podrobeni zvýšenému množství prohlídek. Obrňte se proto trpělivostí.

Foto: AZ foto, Benátská