Pražští hasiči měli o víkendu napilno

PRAHA – Od pátku do neděle se hasiči z Prahy nezastavili. Zasahovali na mnoha místech, kvůli požárům, ale také větru a vodě.

Již v pátek odpoledne volající na tísňovou linku oznamovali, že na Císařské louce (Praha 5) hoří garáže. Na místo vyjelo šest jednotek profesionálních hasičů, včetně chemické služby z Petřin, s náhradními lahvemi do dýchacích přístrojů. „Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o opuštěný objekt. Plocha zasažená požárem byla 10 x 20 metrů. V době, kdy byla ohlášena lokalizace požáru, došlo ke zřícení dřevěné části objektu. Na opuštěném objektu škoda nevznikla,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranné sboru Praha Kateřina Suchánská. Vedle stojící novostavba však byla zasažena sálavým horkem, a tam vznikla škoda na fasádě a oknech zhruba čtvrt milionu korun.

 

Požár objektu pod Barrandovskými terasami. Zdroj: HZS Praha

V sobotu, ve večerních hodinách, vyjížděli hasiči k požáru pod Barrandovskými terasami. Zde hořel objekt určený k demolici, o velikosti 3 x 5 metrů, a to v plném rozsahu. „Hasiči zasahovali v dýchací technice. Pomocí výškové techniky byl proveden průzkum přilehlého objektu a zasažený objekt byl zkontrolován termokamerou,“ uvedla mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská. Událost se obešla bez zranění.

V neděli zasahovali hasiči ze stanice Satalice, u požáru dodávky v ulici Ďáblická. Na pomoc byla vyslána i jednotka dobrovolných hasičů z Ďáblic. Odpolední přívalový déšť zaměstnal hasiče na mnoha místech Prahy. V Kyjích uvízlo v laguně na silnici vozidlo. V Satalicích, Kbelích a Kyjích spadl strom přes komunikaci. V Hloubětíně poškodil padlý strom automobil. Celkem hasiči zasahovali u 16 případů. Poryvy větru a silný déšť páchaly škody zejména v severovýchodní části Prahy.