Vsetíňané, pozor! Zloději se zaměřili na čtyřkolky

VSETÍNSKO – Od začátku prázdnin došlo v okrese Vsetín ke třem krádežím čtyřkolek. Ani jedna z nich nebyla zaparkovaná v garáži, zloděj je jednoduše odcizil zpod přístřešků a z ploch rodinných domů. „Po odcizených vozidlech vyhlásili policisté ihned pátrání. Pátrají i po pachateli těchto skutků,“ uvedl policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

První z případů se odehrál v noci z druhého na třetího července ve Velkých Karlovicích. Tehdy zmizela čtyřkolka tovární značky CFMOTO za dvě stě dvacet tisíc korun. Po dvou týdnech se stejný skutek odehrál v Liptále. „Bylo to minulý týden v noci z úterý na středu a jednalo se o čtyřkolku tovární značky TGB za sto tisíc korun,“ upřesnil Malcharczik.

Hned následující noc přibyl v Huslenkách další případ, tentokrát už ale byl zloděj o něco drzejší. „Aby se dostal mimo oplocení domu, vloupal se do garáže, ukradl ovládání brány a tuto si otevřel,“ popsal Malcharczik. Ukradená čtyřkolka měla tovární značku TGB a hodnotu sto šedesát tisíc korun.

Celková škoda je téměř půl milionu korun. „Ve všech případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin neoprávněné užívání cizí věci. V posledním ještě přibyly trestné činy krádež a porušování domovní svobody,“ uzavřel Malcharczik.