Vydejte se na výzkumnou expedici do Ráje skřítků a dinosaurů v Houbovém parku

Jak poznat, že je houba jedlá? Máte rádi dobrodružné výpravy za dinosaury? V malebné obci Roseč u Jindřichova Hradce se nachází pohádkový ráj pro děti i dospěláky. Těšit se můžete na spoustu her, atrakcí a soutěží. Dobrodruhy za úspěšnou výpravu čeká odměna.

Interaktivní park

Park je v podstatě kouzelná zahrada, kde se vinou poznávací stezky. Ve vstupní hale obdržíte informační brožurky s úkoly a vzhůru za dobrodružstvím. Na děti čeká odměna formou tomboly. A jak již název napovídá, na Houbové stezce se naučíte rozpoznávat české houby a v Botanické části na vás čeká království květin. Potkáte skřítky pomocníčky s jejich domečky, pohádkové postavy i dinosaury. Houbové planetárium vás provede vesmírem, uvidíte celou naši sluneční soustavu a dozvíte se mnoho zajímavého.

A to není všechno, co můžete v kouzelné zahradě zažít!

Do hlubin dávných časů vás přenese výzkumná expedice za prehistorickými nestvůrami a příšerkami. A vy se na chvíli stanete skutečnými paleontology. Průvodcem na cestě vám budou dřevěné knihy. Bude-li vaše výprava úspěšná, získáte dárek.

Hledání pokladu je další zábava pro malé i velké. Pátrejte, zapisujte do mapy ukryté číselné indicie a za správně vyplněnou hrací kartu získáte paleontologický poklad.

Nebojte se ani špatného počasí. Pro děti je připraveno několik výtvarných dílniček.  Mohou malovat na magnetky ve tvaru dinosaurů, fosilií nebo třeba ovoce. Navlékat korálky, pískovat dlaždičky a květináče anebo si namalovat zvířecí masku. Využít můžete i pestrou nabídku netradičních dřevěných her nebo shlédnout film o dinosaurech.

Muzeum fosilií

Součástí areálu je fosilní muzeum se zajímavými nálezy živočichů a rostlin od období Kambria. Sbírka je zapůjčena z Holandska a je chronologicky a časově sestavena. Uvidíte sbírku trilobitů, dinosauří a mamutí zuby, mořské ježky, zbytky stromů a rostlin uchovaných v kameni anebo stovky různých druhů mušlí. Některé exponáty budou pro vás o to zajímavější, protože si je můžete osahat a potěžkat.

Interaktivní Houbový park zkrátka nabízí zábavu za každého počasí. Hodinu, dvě či celý den můžete prožít v kouzelné a hlavně naučné pohádkové zahradě.

Místo

Jihočeský kraj, okres Jindřichův Hradec, obec Roseč

Kontakt

Svět Fantazie, Houbový Park
Roseč 3, 37846 Roseč
tel. +420 604 247 389
email: info@svetfantaziezu.cz
web: www.houbovypark.cz

Otevírací doba a vstupné

Bližší informace o otevírací době a vstupném na webových stránkách parku: www.houbovypark.cz.

A kde se můžete občerstvit?

V prostorách areálu je možné zakoupit drobné občerstvení (sušenky, nápoje, zmrzlina, džusy, káva apod.)

A na oběd vás přivítají v nedalekém hostinci:

Hostinec u Jitky
Roseč 9, 378 46  Roseč
e-mail: volfova@hostinecujitky.cz
telefon:+420 602 524 869
www.hostinecujitky.cz