Opakování matka moudrosti: Auto není trezor. Zase se kradlo!

MLADÁ BOLESLAV – Nenechávejte ve vozidle žádné cennosti, nenechávejte ve vozidle žádné cennosti a pořád se to děje. Vloupání do automobilů je v policejní statistice stále častým jevem. Mladoboleslavští policisté se právě zabývají případem krádeže věcí z osobního vozidla, ke kterému došlo v neděli 21. července 2019 mezi desátou a jedenáctou hodinou dopoledne na parkovišti v ulici Regnerova v Mladé Boleslavi.

Škoda peněz a času!

Dosud neznámý pachatel zde rozbil pravé boční okno u zaparkovaného vozidla Citroen Jumper, ze kterého pak odcizil batoh s peněženkou, finanční hotovostí, fotoaparátem a osobními doklady. Majiteli způsobil škodu téměř 9 tisíc korun a oběhávání nových dokladů ho jistě také nepotěší.

Policie ze svých zkušeností radí:

Nenechávejte věci viditelně ve vozidle!

Nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, videokamery, doklady od vozidla či jiné osobní doklady, peněženky či volně položené peníze. Vedle cenných věcí nenechávejte ve vozidle ani další věci, např. oblečení. I zdánlivě „bezcenná“ věc může pachatele nalákat.

Zavazadlový prostor vozidla není vhodný pro úschovu cenných věcí

Nikde, zejména před obchodem, restaurací či třeba budovou zaměstnání nedávejte okatě do kufru cenné věci. Pachatelé si často své oběti právě na takových místech vytipují a při vloupání do vozidla jdou tzv. najisto. Proto vezměte věci vždy s sebou.

Před odchodem od vozidla

Zkontrolujte uzavření všech oken, včetně střešního, motorového i zavazadlového prostoru a uzavření i uzamčení všech dveří vozidla. Aktivujte všechna zabezpečovací zařízení, kterými  vozidlo chráníte! Vozidlo zabezpečte i tehdy, vzdalujete-li se od něj třeba jen, abyste vyložili nákup. Pamatujte: Auto není trezor!