Opilý muž střílel na Moravskobudějovicku z brokovnice

MORAVSKOBUDĚJOVICKO – Čtyřiačtyřicetiletý muž se opil a nenapadlo ho nic rozumnějšího, než si kolem půlnoci vzít brokovnici a začít střílet do vzduchu. U případu zasahovali policisté v sobotu 20. července v jedné z obcí na Moravskobudějovicku. Muž, který nadýchal 2,65 promile, skončil na záchytce. Brokovnici vlastnil legálně.

„Dostali jsme oznámení, že se v obci pohyboval muž, který opakovaně vystřelil z brokovnice a poté vešel do domu, kde žije. Policisté zjistili, že se jedná o muže, který vlastní legálně držené dlouhé střelné zbraně,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že na místo okamžitě vyjeli policisté z Moravských Budějovic a také policisté speciální jednotky Dukovany včetně policejní prvosledové hlídky.
„Muž na výzvy policistů z domu vyšel neozbrojen a policisté ho zajistili. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 2,65 promile alkoholu. Muž vydal všechny střelné zbraně a střelivo, policisté je zajistili a předali na příslušné oddělení policie,“ uvedla Jana Kroutilová s tím, že muže převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Policisté šetřením zjistili, že muž po cestě z hospody na dvou různých místech v obci opakovaně vystřelil do vzduchu, naštěstí nikoho nezranil. Teď čelí podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a ve vězení může skončit až na dva roky.