Řidič linkového autobusu řídil s dvěma promile!

PRAHA VÝCHOD – Alkohol si neodpustil ani jako profesionál zodpovědný za životy druhých. Policisté zjistili na konečné autobusu na Brandýsku, že řidič byl pod vlivem alkoholu. Během odpolední přestávky, po odjetí několika pravidelných linkových jízd mezi Prahou a Brandýsem nad Labem, požil alkoholický nápoj. Následně opět usedl za volant autobusu a dále převážel cestující. 

Nezodpovědného jednání se dopustil padesátiletý muž, který byl zaměstnaný jako řidič linkového autobusu. Na základě prověřování dopravní nehody v Brandýse nad Labem provedli dopravní policisté z Prahy Východ šetření na brandýském stanovišti pro autobusy. “U padesátiletého řidiče autobusu provedli dechové zkoušky, které prokázaly přítomnost alkoholu v dechu v hodnotě necelé dvě promile. Alkohol v těle u tohoto řidiče následně potvrdily i výsledky z vyšetření spojené s odběrem krve,” informuje tisková mluvčí  Eva Hašlová.
Nyní kriminalisté z Brandýsa nad Labem padesátiletému muži sdělili obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu může soudce okresního soudu uložit trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.