Takhle jezdilo a takhle bouralo více než dvě promile alkoholu na Znojemsku

 

ZNOJMO – Během uplynulého víkendu přistihli znojemští policisté celkem jedenáct opilých řidičů. Nejvyšší hladinu alkoholu měli ti, kteří se stali účastníky dopravních nehod. Muž a žena sedli za volant s více než dvěma promile alkoholu v krvi. Prozradili se tím, že způsobili dopravní nehody.

Šedesátiletá žena z Jihlavska jela s vozidlem Suzuki Vitara směrem na Znojmo po silnici I/38. V sobotu ve dvě hodiny odpoledne poblíž obce Blanné havarovala. Zřejmě se nevěnovala plně řízení, vyjela mimo komunikaci a v silničním příkopu narazila do betonového mostku. Vůz se tím přetočil přes střechu a zůstal stát na boku. „Lehce zraněná řidička nadýchala 2,05 promile alkoholu a po ošetření v nemocnici byla propuštěna do domácího léčení. Způsobená hmotná škoda je asi 450 tisíc korun, uvedla mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Druhá dopravní nehoda se stala krátce po půlnoci ze soboty na neděli nedaleko obce Dobelice. Osmadvacetiletý muž ze Znojemska jel se Škodou Superb směrem na obec Vedrovice. Při projetí zatáčky vyjel ze silnice a narazil do dvou stromů. Sám vyvázl naštěstí bez zranění, ale na vozidle si neopatrnou jízdou způsobil škodu asi dvě stě tisíc korun. „Dechová zkouška na zjištění požití alkoholu před jízdou ukázala výsledek 2,24 promile. Řidič souhlasil s naměřenou hodnotou a pití alkoholu potvrdil. Oba řidiči jsou důvodně podezřelí z ohrožení pod vlivem návykové látky a podle trestního zákoníku jim hrozí až rok odnětí svobody, peněžitý trest i zákaz činnosti. Jejich protiprávním jednáním se budeme dále zabývat,“ doplnila Drahokoupilová.

zdroj: Policie JMK