Zloději v Nýrsku zažívají žně, nezahálí ani na Sušicku

KLATOVSKO – Nemalou aktivitu zlodějů v poslední době zaznamenávají policisté na Klatovsku. Oběti nemilosrdných pachatelů tak celkem utrpěly ztráty v hodnotě přesahující sto tisíc korun. Nejvíce se kradlo v Nýrsku.

Právě tam zloděj vlezl na pozemek u rodinného domu, poškodil vstupní dveře, vnikl dovnitř a odcizil různé věci. Na dveřích napáchal škodu přes sedm tisíc korun. Hodnota ukradených věcí přesahuje částku 60 tisíc korun. I další vloupání se odehrálo v Nýrsku. Tentokrát tam pachatel vnikl do prodejny, kde vzal jízdní kolo značky Sinergy. Majitelům způsobil škodu ve výši 45 tisíc korun.

Na Horažďovicku si zase zloděj udělal zálusk na kůlnu a chatu. Tam se mu zalíbila motorová sekačka a na cestu si vzal ještě láhev rumu. V tomto případě vznikla škoda necelých tři tisíce korun. Ani Sušice nezůstala opomenuta. Na oplocený pozemek u jedné rekreační chaty pronikl nepoctivec, který uvnitř odcizil jízdní kolo v hodnotě téměř šest tisíc korun. „Policie v uvedených případech zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody,“ konstatovala policejní mluvčí Dana Ladmanová.