Řidiči bourali a pak zmizeli, jak pára nad hrncem

JESENICKO – Dvě nehody, od kterých účastníci odjeli, aniž by se zajímali o hmotnou škodu nebo zranění druhých, vyšetřují jeseničtí policisté. S hledáním řidičů žádají o pomoc veřejnost. Jeden z nich aspoň spravil nabouranému autu zrcátko. Druhý řidič srazil motorku a odjel. Policie žádají o pomoc s jejich hledáním.

K první nehodě došlo v sobotu 20. července v Lipové – lázních. Neznámý řidič s vozem zn. Opel v provedení combi černé barvy jel po jedenácté hodině dopoledne ve směru od Jeseníku. „Když přijel ke křižovatce, která se rekonstruuje a provoz je zde řízen semafory, začal objíždět kolonu stojících vozidel. Aby zamezil čelnímu střetu s protijedoucím vozem zn. Škoda Octavia, sjel za levou krajnici. Při tomto manévru však narazil do pravého boku protijedoucího vozidla,“ uvedla jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Neznámý řidič sice na krátkou chvíli zastavil, havarovanému vozu narovnal zpětné zrcátko a odjel. Na octavii byla škoda předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun. „Svědci dopravní nehody uvedli také popis řidiče: mělo se jednat o muže ve věku do 30 let s blond vlasy, vyšší postavy. Na sobě měl mít oblečené černé tričko a černé kraťasy,“ popsala mluvčí.

Za dobrotu do příkopu

Další nehoda se odehrála v neděli 21. července před polednem u Zlatých Hor. Neznámý řidič jel ve fordu tmavě modré barvy ve směru na Heřmanovice. „Z pravého jízdního pruhu náhle částečně přejel do levého jízdního pruhu, ve kterém právě jel muž na motocyklu. Automobil měl levou zadní částí narazit do předního kola motocyklu zn. Yamaha. Po nárazu motorkář sjel vpravo mimo silnici, kde havaroval a utrpěl zranění,“ sdělila Neubauerová.

Motorkář chtěl předjet vůz, aby řidiče upozornil na uvolněné jízdní kolo, které převážel na zadním nosiči. Na registrační značce mělo figurovat písmeno „A“. Na motocyklu a oblečení motorkáře vznikla hmotná škoda ve výši 45 tisíc korun.

Policisté žádají všechny občany, kteří by mohli přispět k objasnění některé z dopravních nehod, aby se ozvali jesenickým dopravním policistům na telefonním čísle 735 788 576.