Víme, jak bude vypadat skatepark v Jeseníku!

JESENÍK – Více prvků pro vyžití pro skateboardisty, bikery i koloběžkáře bude mít nový skatepark v místní části Jeseníku Bukovicích. Na jeho konečné verzi se dohodli zástupci města a uživatelé tohoto sportoviště.

Vyhrála rozšířenější varianta. „Ve studii se vybíralo ze dvou možností. První byla v menším rozsahu jednoetapová, druhá, s více prvky, zahrnovala tři etapy. Nakonec jsme se všichni shodli včetně městské architektky na druhé variantě. V první etapě by vzniklo sportoviště určené zejména pro skateboardisty, druhá etapa je zaměřena více na bikery a koloběžkáře. Pokud půjde vyřizování společného územního a stavebního povolení hladce, mohla by výstavba nového skateparku proběhnou v létě příštího roku,“ řekl místostarosta města Václav Urban.

Jak dále poznamenal, třetí etapa, která představovala zřízení tzv. bowlu, nebude realizována. Důvodem je jednak finanční náročnost a zároveň možnost zachování rozptylové plochy pro návštěvníky nejen skateparku, ale také menších kulturních akcí, které by se zde mohly v budoucnu pořádat. „Etapa, jak by měl skatepark a jeho okolí vypadat, je za námi. Nyní je na řadě projektová dokumentace,“ podotkl vedoucí oddělení investic Jiří Uher.

Do doby realizace nového sportoviště je snaha zachovat provoz stávajícího skateparku. Ten je ale v nevyhovujícím stavu. „Toto místo je hojně navštěvované, proto se nyní zabýváme cenovým rozborem oprav, které by umožnily jeho další provoz,“ uvedl Roman Štencl, předseda představenstva Technických služeb Jeseník, které mají na starosti tento areál na Šumperské ulici.