Zásahovka zrušila recidivistovi na ubytovně v Hodoníně perníkovou chaloupku

HODONÍN – Na Slovácku se stal případ jako z kriminálních seriálů. Hodonínští kriminalisté z TOXI týmu provedli akci s krycím názvem DORSA. Při ní zadrželi na ubytovně osmatřicetiletého muže, kterého obvinili z drogových a jiných deliktů. Zadrželi i jeho osmadvacetiletou spolupachatelku.

Obviněný muž na ubytovně v Hodoníně několik měsíců vyráběl pervitin. Podle zjištění policie vyráběl až 10 gramů týdně a celkově se doznal k výrobě minimálně 250 gramů drogy. Léky k výrobě si obstarával přes své známé, kteří mu je vozili z lékáren na Slovensku. V tom mu pomáhala i jeho přítelkyně, která je sama na drogách závislá. Vyrobenou drogu muž užíval pro vlastní potřebu a také distribuoval dalším osobám. Byl již za stejnou trestnou činnost odsouzen k 40 měsícům vězení a na svobodu byl propuštěn před rokem. „Nyní byl opět obviněn ze zločinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Kriminalisté jej dále obvinili i z dalších trestných činů, a to Přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, Nedovolené ozbrojování, Výroba a jiné nakládání s látkami s hormonálním účinkem. Muž ve svém pokoji na ubytovně přechovával více jak 300 gramů sušiny konopí s obsahem účinné látky THC a zakázané látky s anabolickým účinkem.

zdroj: Policie JMK

Při domovní prohlídce u něj byla pak nalezena vojenská osvětlovací raketa a upravený střelby schopný šestiranný revolver. Muž také porušil zákaz řízení, když opakovaně řídil čtyřkolku, přestože měl zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 16 měsíců,“ informoval mluvčí policie Petr Zámečník. Muže zadržela zásahová jednotka, protože policie měla informace o tom, že je muž ozbrojen. To se prokázalo. Muž měl ve svém pokoji nainstalován nástražný výbušný systém namířený proti vstupním dveřím, který podle znaleckého posudku byl schopen vážně zranit nebo usmrtit člověka. V současné době je podezřelý ve vazební věznici a u soudu mu hrozí trest odnětí svobody až na 10 let. Jeho přítelkyni hrozí trest o polovinu menší.