Jezero Konětopy – zatopená pískovna s průzračnou vodou

BRANDÝS NAD LABEM – Přemýšlíte kam se jet o víkendu vykoupat? Máme pro vás tip! Navštivte nedávno znovu zpřístupněný lom s krásnou vodou na koupání a potápění. Pískovna se nachází u obce Konětopy a návštěvníkům nabízí  travnatou i malou písčitou pláž. 

Konětopy jsou krásná zatopená pískovna s kvalitní vodou, kde najdete travnatou i písčitou pláž. Jezero se nachází poblíž hlavní silnice mezi obcemi Konětopy a Dřísy. Plocha je z části oplocená a poskytuje příjemné prostředí k letní rekreaci. Jezero obklopuje borovicový les. Na vodě stojí starý bagr, který nyní slouží jako skokanský můstek do vody. Raritou je výskyt sladkovodních medůz. 

Na jezeře je možno velkou část roku rybařit. Uvnitř oploceného areálu jezer je vyhrazená plocha k parkování, sociální zařízení a možnost zakoupení občerstvení. “Kvůli neukázněným majitelům psů došlo bohužel ke zrušení povolení vstupu pro psy na pískovnu,” informuje správce.

Pískovna leží za křižovatkou na Byšice a Všetaty. Příjezd od Brandýsa n. Labem nebo Kostelce přes Dřísy. V obci Konětopy potom uhněte doleva a pak jeďte po dobré polní cestě až k pískovně. Místní název této části obce je Choboty.