Kapsářka ukryla ukradené věci do podprsenky. Pusťte si video

BRNO – Dalšího spícího člověka na zastávce okradla kapsářka. Měl ale štěstí, že všímavá kolemjdoucí na to upozornila strážníky. Ti všechno viděli na kamerách a kapsářku hned dopadli.

Osmnáctiletá žena si kolem 23. hodiny vyhlédla v zastávce MHD na Mendlově náměstí osmatřicetiletého muže, který spal pod přístřeškem na lavičce. Sedla si vedle něj a začala muži prohledávat tašku. Z ní vytáhla několik věcí, které si schovala pod šaty za podprsenku. Sotva se dala na odchod, zastavila ji autohlídka městské policie. Strážníci probudili spícího muže a ten jim oznámil, že mu chybí mimo jiné mobilní telefon a peněženka s osobními doklady i platební kartou. „Žena nejprve vytáhla z šatů injekční stříkačky a jízdenky na hromadnou dopravu. Hlídce tvrdila, že nic jiného už u sebe nemá. Nakonec se však přiznala a z výstřihu vylovila všechny věci, které okradený muž postrádal. Dívku, u které strážníci v posledních týdnech několikrát zasahovali kvůli porušování zákonů, předali státním policistům jako důvodně podezřelou z trestného činu,“ sdělil mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Na video se podívejte zde: https://youtu.be/sjX6lDceeds

„V noci na středu hlídky městské policie rychle zasáhly u podobného případu v Nádražní ulici. Během dvou minut tam byl různými lidmi dvakrát okraden třiatřicetiletý podřimující cestující. Díky okamžité souhře obsluhy kamer městské policie a hlídek v terénu se strážníkům podařilo všechny podezřelé dopadnout dřív, než se výrazněji vzdálili od místa činu,“ doplnil Ghanem.