Nepřehlédněte, termín uzavírky silnice Dlouhá ves – Radešov se prodlužuje!

KLATOVSKO – Od 1. dubna letošního roku je kvůli kompletní výstavbě zcela uzavřen úsek silnice mezi obcí Dlouhá Ves a Kašperské Hory. Bohužel termín ukončení úplné uzavírky a zprůjezdnění zmíněného úseku řízeného semafory, který byl plánovaný na 29. června 2019, se odkládá.

Důvodem je především bezpečnost dopravy a také její plynulost. Vzhledem k rozsahu a postupu prací by totiž bylo zapotřebí minimálně tři až čtyři semaforové soupravy. To by na této trase znamenalo nepříjemné zdržení kvůli narůstajícím kolonám aut z obou směrů a tím by jízda trvala mnohem déle než přes současnou objížďku. Komplikace by přinášelo též zpožďování linkových autobusových spojů a nemožnost rychlého průjezdu zásahových aut záchranářů, hasičů či policie.

Úplná uzavírka tedy potrvá až do 15. listopadu 2019. Zástupce investora a dodavatele ale přislíbil, že stavba silnice bude díky tomu dokončena o tři měsíce dříve. Původně plánovaný termín dokončení, září 2020, by tak byl posunutý na červen 2020.

Současná stanovená objížďka platí nadále beze změn. Investor stavby přislíbil neprodlenou opravu jejích nejproblematičtějších částí.

Zdroj: mapy.cz, poved.cz