Řidiče a cestující MHD v jihočeské metropoli čeká další omezení

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Řidiči v krajské metropoli Jihočeského kraje musejí mít aktuálně při jejím projíždění pevné nervy. Kromě uzavřené Mánesovy, Lidické či Nerudovy ulice se chystá další omezení provozu. Tentokrát půjde o modernizaci přestupní zastávky MHD v Nádražní ulici a s tím spojené omezení. Změny se tak budou týkat i cestujících v městské hromadné dopravě.

S modernizací zastávky městské hromadné dopravy před hotelem Grand a Komerční bankou se započne zítra, 29. července 2019 a trvat by měla až do 25. října 2019. Bude prováděna ve třech etapách. V první a druhé etapě bude vždy jedno ze stanovišť (před Grand hotelem nebo Komerční bankou) přesunuto do Žižkovy třídy.

Pro řidiče bude patrně nejdůležitější fakt, že po dva víkendy dojde k úplné uzavírce této ulice. Bude se jednat o víkend 10. a 11. srpna 2019, kdy se budou pokládat zastávkové panely před hotelem Grand a dále víkend 7. a 8. září 2019. To dojde k pokládce zastávkových panelů před Komerční bankou.

Podle informací magistrátu dojde také k přesunu zastávky linek 1, 5, 6, 9, 10, 11, 12, 13, 16, 18, 19, 53 a 59 (směr od viaduktu) do náhradní polohy naproti poště, převedení dopravy od Grandu do protisměru a odklonu těchto linek z Žižkovy třídy do Průmyslové. Pro linku 11 to znamená navíc zrušení zastávky U Koníčka bez náhrady a pro linky 5, 6, 9, 10, 13, 16, 19 a 59 přesun zastávky U Koníčka do stanoviště v Novohradské ulici. Na třetí etapu je plánováno nasazení bateriových trolejbusů a také náhradní autobusové dopravy na noční linky.

Zdroj: s využitím tiskové zprávy