Motorkář u Boskovic havaroval a musel pro něj letět vrtulník. Měl v dechu tři čtvrtě promile

BLANSKO – V pátek kolem poledne se poblíž obce Suchý na Boskovicku těžce zranil při dopravní nehodě další motorkář. O příčině dopravní nehody měli přivolaní dopravní policisté celkem brzo jasno, roli hrál také alkohol.

Jedenačtyřicetiletý řidič motocyklu Harley Davidson nepřizpůsobil v pravotočivé zatáčce rychlost jízdy a vjel mimo komunikaci, kde v příkopu narazil do kamenného obložení vpusti. Při havárii se těžce zranil a byl letecky transportován do nemocnice. Na motorce vznikla škoda za skoro sto tisíc korun. „Policisté zjistili v  dechu motorkáře 0,75 promile alkoholu. Na místě mu také zadrželi řidičský průkaz,“ sdělil mluvčí policistů Bohumil Malášek.  „Operační středisko zdravotnické záchranné služby na místo vyslalo lékařskou posádku z výjezdové základny v Boskovicích a také leteckou záchrannou službu. Pacient byl při vědomí, pádem z motorky si však způsobil zranění v obličejové části hlavy, dolní končetiny a břicha. Po ošetření ho vrtulník transportoval do traumacentra FN v Bohunicích,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Krásné letní počasí přeje v těchto dnech častým vyjížďkám milovníků motocyklového sportu. „Prosíme však všechny, kdo vyráží na silnice, aby byli ohleduplní k ostatním účastníkům silničního provozu, motorkáři vůči řidičům osobních aut i opačně, a vyhnuli se tak nebezpečným kolizím. Pozor také na zbytkový alkohol, který může po bujaré noci zůstávat v krvi ještě mnoho hodin následujícího dne,“ doplnila Bothová.