Páteřní silnice v Přerově se po měsících otevře

PŘEROV – Dobrou zprávou pro řidiče je, že se dnes otevře páteřní komunikace v Polní ulici v Přerově. Špatnou zprávu představuje fakt, že se řidiči dostanou jen v jednom směru, a to od mostu Legií směrem na Olomouc. A pozor na další omezení – trasu mohou využít auta do 3 a půl tuny.

Ředitelství silnic a dálnic uzavřelo komunikaci 11. března kvůli stavbě mimoúrovňového křížení s železnicí, která navazuje právě na Polní ulici. Tu čekalo rozšíření na čtyři pruhy. Stavba je součástí průtahu městem, který by měl po finálním dokončení v roce 2021 dopravně odlehčit Přerovu. „Otevřením ulice Polní vzniká přirozená objízdná trasa za částečně uzavřenou silnici v Palackého ulici,“ řekl radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

Do Přerova by se tedy měla i nadále dostat, mimo osobní auta, pouze nákladní vozidla, která zde mají sídlo společnosti, anebo zásobují Přerov a jeho nejbližší okolí. „Chceme nadále pokračovat ve spolupráci s městskou i republikovou policií v eliminaci řidičů, kteří nedodržují stanovené dopravní značení a do zákazu tranzitu vjíždějí,“ konstatoval radní Navrátil.

Pro řidiče nákladní dopravy je už od poloviny března, kdy se Polní ulice uzavřela, město Přerov takřka „zakázanou zónou“. Ti, kteří do města vjedou a musejí využít objízdnou trasu, aby území Přerova co nejrychleji opustili, museli v minulých dnech přijmout další omezení. „Přes Dluhonské mosty mohli do června jezdit obousměrně, teď už ale nemohou. Nedodržovali dopravní značení, sjeli z těchto mostů k železničnímu přejezdu a tam pak docházelo ke kolizním situacím,“ dodal radní. Kvůli bezpečnosti proto došlo z rozhodnutí úředníků Olomouckého kraje ke zjednosměrnění Dluhonských mostů pro nákladní dopravu, a to ve směru od Olomouce na Zlín.