Přes jih Čech pojede nadměrný náklad. Známe jeho trasu

JIHOČESKÝ KRAJ – Dopravní policisté dnes zveřejnili informaci, že přes Jihočeský kraj projede nadměrný náklad, který bude směřovat přes Dolní Dvořiště do Rakouska. Souprava pojede přes tři okresy kraje a my vám povíme, kudy povede trasa transportu.

Celkem dvě soupravy s nadměrným nákladem budou vyjíždět dnes 29. července 2019 z Prachatic směr České Budějovice, přes Kaplici až na Dolní Dvořiště, kde by zhruba po půlnoci měly překročit hraniční přechod. „Ve 22:00 hodin by měl transport vyjet z Prachatic po silnici II/143 a II/141, poté najedou na silnici II/145 na Českobudějovicko. Před 23:00 hodinou by měli najet na silnici I/20 u Češňovic a odsud směřovat do Českých Budějovic,“ upřesnil časový harmonogram transportu policejní mluvčí Milan Bajcura. Z krajské metropole se pak přes Kaplici dostanou na Dolní Dvořiště, kde zhruba po půlnocí opustí Českou republiku.

Doprovod zajistí jako tradičně dopravní policisté z Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, Odboru služby dopravní policie, Oddělení silničního dohledu, kteří pojedou před kamiony o délce 16,5 x 5,8 x 4,4 metru o hmotnosti cca 40 tun.

I přesto, že bude transport veden po hlavních silnicích v noční době, upozorňuje policie řidiče, aby dbali zvýšené opatrnosti a respektovali pokynů dopravních policistů.