Středočeský kraj opraví nebezpečný oblouk na silnici z Jiřic do Benátek nad Jizerou

LYSÁ NAD LABEM – Kraj se konečně rozhodl přispět finančně na nebezpečný úsek silnice, která vede z Jiřic do Benátek nad Jizerou. Oblouk silnice je natolik špatně postavený, že je místem mnoha častých dopravních nehod. Jeho poloměr je malý a jeho klopení nevyhovující pro současnou povolenou rychlost. 

S pomocí peněz určených k financování projektů v rámci programu Integrovaných územních investic se chce Středočeský kraj vypořádat s mimořádně nebezpečným úsekem.  „Stávající směrový oblouk této silnice je mezi kilometry 22,270 až 22,708 místem častých dopravních nehod. Řidiči, kteří jím projíždějí pravidelně, jistě dobře vědí, že je s úsekem zapotřebí něco udělat,“ říká radní pro oblast dopravy František Petrtýl . Rada kraje proto schválila projekt BESIP, který by měl přispět k bezpečnější průjezdnosti.

Nebezpečný úsek se nachází mimo intravilán obce a svádí řidiče při průjezdu k vyšší rychlosti. „Naším záměrem je upravit silnici tak, aby odpovídala vyhovujícím parametrům. Zároveň zde bude navržena rychlost 50 kilometrů v hodině,“ dodal. Předpokládané náklady na realizaci záměru jsou vyčísleny na téměř osmnáct milionů korun.